2020 wordt in veel opzichten een jaar om niet snel te vergeten. Dat geldt ook voor de Future Star Baseball Academy. In sportief opzicht heeft de Covid-19 uitbraak dit voorjaar dwars door alle sporten heen diepe sporen nagelaten. Zo werden alle internationale honkbaltoernooien en clinics die op de agenda stonden van de Future Star Academy, met één pennenstreek gecanceld.
Voor academy-oprichter Shurty Tremus vormde alle gebeurtenissen rondom Covid-19 juist een extra stimulans om zijn blik meer dan ooit te richten op de toekomst van het Nederlandse honkbal, en van zijn Future Star Academy in het bijzonder.
De breedtesport:
Het gekke is, zo begint Shurty, dat softbal op veel scholen deel uitmaakt van het curriculum van de lessen LO. Leerlingen die ik op die middelbare scholen spreek vinden het allemaal leuk om te softballen tijdens de gymles, maar niemand weet na schooltijd de weg naar het honkbalveld te vinden. Waarom is dat? Dit voelt als een kans die binnen handbereik ligt maar tot nu toe onvoldoende is benut, en dat is jammer!
Dus werkt Future Star Academy inmiddels samen met diverse scholen door het hele land om sportieve clinics te verzorgen waarbinnen natuurlijk een prominente plek in het programma is voor het honk- en softbal. Op deze manier hoop ik de jeugd al vanaf jonge leeftijd enthousiast te maken voor honkbal en hen met passie en op positieve wijze op het spoor te zetten richting een honkbalvereniging in de buurt. Indirect probeer ik hiermee dus ook de lokale honkbalvereniging te ondersteunen. Op de club komt diezelfde scholier dan misschien wel weer in aanraking met onze Future Star Academy.
Als organisatie zijn wij onafhankelijk en ondanks de samenwerking met scholen en diverse verenigingen, werken wij alleen met individuele spelers. Iedere speler van jong tot oud is welkom en krijgt op individuele basis en op zijn of haar niveau training en begeleiding, kortom “Your Way To The Top”

De Future Star Baseball League:
Wat wij verder gaan doen is dat Future Star Academy gaat starten met de Future Star Baseball League. Deze onafhankelijke league heeft in basis tot doel om jonge talentvolle honkballers die niet in beeld zijn bij de honkbalscholen van de bond (KNBSB) een platform te geven waar zij hun capaciteiten kunnen laten zien. In de leeftijdsklasse U15 en U17 worden na uitgebreide voorselecties teams geselecteerd die het gedurende het reguliere honkbalseizoen gaan opnemen tegen aansprekende tegenstanders uit binnen- en buitenland. Ik zou iedere speler die voor een plek in aanmerking wil komen willen uitnodigen om de try outs bij te wonen. Houd daarom de komende tijd de website en FB pagina van Future Star Academy goed in de gaten!

De kansen:

In de kern draait het allemaal om “kansen” aldus Shurty. Kansen moet je zien, heel soms krijg je ze, maar bovenal moet je kansen benutten op het moment dat ze binnen handbereik liggen. Zo heb ik met mijn Future Star Academy de kans om mijn droom na te jagen, namelijk om iedere dag weer (jonge) mensen enthousiast te maken voor de honkbalsport en bestaande honkballers tot grote prestaties te brengen, ieder op zijn of haar niveau. Niets maakt mij gelukkiger dan dat. Dát is “my way to the top” zo sluit Shurty lachend af.