Vier maanden zijn wij onderweg geweest en na heel veel gepuzzel, wikken en wegen is het gelukt om 5 uitgebalanceerde teams te formeren die dit jaar de Future Star Academy internationaal zullen gaan vertegenwoordigen.

“Ik geloof niet dat ik eerder zo’n onrustige kerst en nieuwjaar heb beleefd als deze”, zo vertelt Shurty. Wat is dit een ongelofelijk karwei geweest. Natuurlijk…je ziet na een tijdje al wel de voorzichtige contouren ontstaan van de teams, en het type speler die je graag op bepaalde posities wilt hebben, aldus Shurty.  Maar hoe dichterbij je bij het moment van de definitieve selectie komt, hoe lastiger het wordt. Niet in de laatste plaats omdat ik weet dat je sommige jongens hoe vervelend ook, toch gaat teleurstellen. Het punt is alleen dat je bij de selectie niet alleen de individuele kwaliteiten van de speler beoordeelt, maar zeker zo goed moet kijken naar noem het maar een logische opbouw van een team. En in die opzet ben ik wel geslaagd, zo vertelt Shurty met enige trots.

Om te beginnen zal Future Star Academy in 2020 voor de derde achtereenvolgende keer afreizen naar Praag, voor deelname van de European Qualifier van de Pony League (U14) en Colt League (U16). Daarnaast zal de Future Star Academy eind april 2020 haar opwachting maken in Stuttgart, om te gaan strijden voor een hoge eindklassering in de Palomino League (U18).

Daarnaast zet Future Star Academy in 2020 met twee (!) teams vol in op deelname aan de 2020 PG 17U European Classic dat begin mei in Brno (CZ) wordt gehouden. De organisatie van dit toernooi is in handen van de mensen van The Perfect Game, een zeer gerespecteerde Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met het wereldwijd organiseren van honkbaltoernooien en showcases en daarmee honkbaltalent in de gelegenheid stelt zich te presenteren. Het winnende team plaatst zich later dit jaar voor de 2020 World Wood Bat Underclass Tournament in Florida (USA)

Maar dit is pas het begin, zegt Shurty tenslotte. Vanaf dit moment gaat het pas echt starten en daarmee bedoel ik dat iedere speler afzonderlijk nu hard aan het werk moet, om te beginnen bij de eigen honkbalvereniging én met de aandachtspunten die de Future Star coaches in de afgelopen periode tijdens de trainingen in Amsterdam hebben meegegeven. Dat kan bijvoorbeeld zijn puur conditioneel, core stability, op het gebied van skills of een combinatie van al deze punten. Omdat de toernooien in Tsjechie en Duitsland al eind april begin mei plaatsvinden, verwachten wij van iedere Future Star Academy speler dat hij de winterperiode serieus neemt en met een ruime voorsprong aan Spring Training begint.

De definitieve selectie en meer informatie over deelname is terug te vinden op de facebook pagina van de Future Star Academy.