Vrijdag 6 september was Orioles de gastheer voor de try-out U14 en U18 van de Future Star Baseball Academy. Tijdens deze try-out konden spelers hun kwaliteiten laten zien en proberen om een plaatsje te bemachtigen in de selectie van Future Star. De spelers kwamen van verschillende honk- en softbal verenigingen, dichtbij en ver weg.

De samenwerking die Orioles en Future Star hierin laten zien is dat zij beiden als doel hebben om talenten verder te ontwikkelen, geeft Nico Knape (bestuurder Orioles) aan. Shurty Tremus sluit zich hierbij aan. De opkomst was bijzonder groot en het talent was boven verwachting. De honkbalsport staat onder druk gezien het dalende aantal leden. Future Star legt daarom de focus op de breedtesport en hoopt hiermee spelers op ieders niveau verder te brengen. Wat wij hierin terugzien is spelplezier en terugkerende spelers.